Що нового в оновленому Windows 11? огляд Artline

Додаткові можливості для планшетів та мобільних пристроїв.У Windows 11 з’явиться повноцінна підтримка комфортної роботи на мобільних пристроях. На 10-ці вона теж була присутня, але користувачі відзначали безліч незручних моментів під час її використання саме на смартфонах, планшетах а також будь-яких пристроях з тачскріном. У Microsoft Store з’явиться аналог магазину для ігор за типом Steam або PS Store.

Переконавшись, що на вашому диску операційної системи використовується схема поділу GPT і UEFI, ви можете включити першу і основну вимогу безпеки на Windows 11 – TPM 2.0. Є кілька варіантів налаштування технології TPM 2.0, зокрема, виділений апаратний модуль на материнській платі або використання технології мікропрограм ЦП від Intel і AMD . Повинне бути шифрування TPM 2.0, яке є не на всіх материнках. Турбота про безпеку інформації, яка не залишає вибору користувачам, не мотивує до переходу на нову операційну систему. Але користувачам, які вже мають Windows 10, не потрібно нічого додатково купувати, якщо комп’ютер коректно працює. Windows 10 буде продовжувати підтримуватися та отримувати оновлення безпеки до жовтня 2025 року.

віндовс 11 що нового

Самі додатки будуть поширюватися через офіційний магазин Microsoft Store, але, ймовірно, з’явиться також можливість встановлювати додатки вручну через APK. Вже на початку наступного року користувачам стануть доступні ключові функції, і в цілому платформа стане більш стабільною. Очевидно, що після цього Microsoft буде докладати більше зусиль, щоб підштовхнути користувачів до переходу на Windows 11. Однак до настання цього моменту для багатьох користувачів більш правильним рішенням може стати відмова від https://fraza.com/news/329074-beg-na-meste-szhigaet-lishnie-kalorii оновлення. Офіційно нова вінда ще не випущена, ключі активації для неї ніде не продаються, так що всім охочим встановити Windows 11 доведеться дочекатися презентації й релізу. Варто уточнити, що мова про оновлення до тестової версії операційної системи, яку можна “спробувати” і відкотиться до Windows 10 в разі виникнення будь-яких складнощів. Повноцінний апгрейд до робочої версії на момент релізу буде безоплатним, але поки немає точних даних, коли його можуть здійснити власники системи Windows 10.

Сара Бонд, корпоративний віце-президент Xbox, розповіла про ігри в Windows 11. Microsoft обіцяє чудову графіку в Windows 11 з Auto HDR для ігор. Ця технологія також використовувалася Microsoft на Xbox. Панос Панай запевнив, що нова ОС буде краще працювати на декількох моніторах, вона буде запам’ятовувати розташування додатків в різних вікнах і відновлювати їх при підключенні.

Microsoft випустила новий логотип, який складається з чотирьох красивих прямокутників. Іконки зазнали повного редизайну, був доданий більш яскравий градієнт і більше тривимірний вигляд. Всі вікна тепер мають красиво закруглені кути, що підкреслює стик. Розробник розділив панелі швидких налаштувань та повідомлень. Перша показує інформацію, що стосується не тільки значка в системному треї, за яким клацнув користувач. Не всім користувачам подобаються такі нововведення. За словами Паная, функція Widgets використовує штучний інтелект для надання персоналізованого контенту.

Старий софт буде підтримуватися і далі

Можливо, оновлений дизайн і має якісь недоліки, але він однозначно виглядає краще ніж безлике, переобтяжене і потворне мінімалістичне меню «Пуск» із десятки. До речі, за замовчуванням «Пуск» тепер розташовується у центрі панелі завдань, але його легко можна перемістити в лівий кут, де він і був споконвіку. Значки на панелі завдань розташовані по центру, але їх можна вирівняти по лівому краю. У Windows 10 значне місце на панелі завдань займає поле пошуку, але в Windows 11 всі значки панелі завдань групуються впритул прямо в центрі екрану. Очевидна перевага – істотно більше місця на панелі завдань, але поки не зовсім зрозуміло, з якою метою Microsoft буде використовувати цей простір.

За минулий рік дослідники виявили 1268 вразливостей в продуктах Microsoft, що є рекордним показником за всю історію спостережень. Правда, позбутися від 74 з них можна просто відключивши права адміністратора. Панай сказав, що команда зробила висновки після Windows 8, коли повністю позбулася меню “Пуск”, що засмутило багатьох користувачів.

Новий логотип Windows 11

Але це пов’язано не з якістю коду, а з тим, що «десятка» за час роботи захламилася програмним сміттям. Якщо навести курсор на кнопку, що розгортає вікно, відкриється нове меню. З його допомогою можна ділити екран на 2-4 частини. Симпатично виглядають анімації зміни розмірів вікон. Стандартні значки у провіднику стали кольоровішими. Розробники збільшили відстань між зображеними папками та файлами. В оновленій операційній системі дизайнери надають перевагу закругленим кутам та спрощують перегляд більшості меню та папок.

Встроенная поддержка архивов RAR, 7-zip, tar.gz и других

Але замість того, щоб “плавати” на екрані, де їх розміщує користувач, вони мешкають на бічній панелі ліворуч, а також пов’язані з сервісами Microsoft. Особливо корисними для професіоналів і контент-мейкерів будуть підтримка системою Android додатків та поліпшена синхронізація всіх процесів на різних гаджетах. Застарілі “живі” плитки, які ввели ще в Windows 8, скасовано. Тепер меню Пуск відкривається в центрі панелі завдань (але, за бажання, в меню налаштувань можна повернути його на звичне місце в лівий нижній кут екрану). Наприклад, панель задач і меню “Пуск” стали менш функціональними у порівнянні з їх аналогами у Windows 10. При цьому панель завдань динамічно центрується, через що з відкриттям додатків меню “Пуск” буде зміщуватися вліво. Операційна система тепер краще адаптована під роботу на планшетах.

Панель пошуку була зменшена до простого значка пошуку праворуч від кнопки «Пуск», який, безумовно, очищає панель задач, але, швидше за все, заплутає деяких користувачів. Щоб використовуватиCortana, вам необхідно навмисно запустити спеціальний додаток. Зараз Кортана значно розумніша, ніж раніше, але функціональність все ще залишає бажати кращого. Користувачі не можуть змінити розмір або перемістити панель задач. Підтримується закріплення додатків на панелі завдань, але в меню “Пуск” вони відображаються у розділі “Всі додатки”, звідки їх вже можна перетягнути на основній сторінці меню “Пуск”. Серед усіх нововведень і змін, наймасштабнішим стане інтеграція в операційну систему Microsoft Windows 11 можливості запускати додатки з Андроїд. Ця інформація потрапила в загальний доступ після того, як на Github’е інженер-розробник із Microsoft виклав звіт про роботу емулятора Android під Windows Subsystem for Linux.

Якщо програмі сподобається конфігурація ПК, вона видасть повідомлення, що все ОК. В іншому випадку з’явиться віконце, сенс якого в тому, що пристрій не відповідає вимогам Windows 11. Повноцінну підтримку Windows 10 оновленнями повністю припинять аж у 2025 році – це офіційна заява Microsoft. До цього моменту її власникам нема чим перейматись.

Згодом панель стане доступною для розробників сторонніх програм. У Windows 11 багато нових естетичних вдосконалень. Тепер розробник вирішив її реанімувати, наповнивши новими фішками. За останні п’ять років кількість вразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%. Більшість проблем пов’язано з Windows — там нарахували цілих 907 вразливостей. Також ігровий абонемент Xbox буде вбудований безпосередньо в Windows 11 з додатком Xbox. Оновлення буде безкоштовним для власників Windows 10, запевнив на презентації головний директор по продуктах Microsoft Панос Панай.

PT. EZA JAYA ABADI COMPOSIT

Engineering FRP & Solution for Water Waste Water Treatment

Kami memberikan kualitas yang terbaik dalam produk Fiberglass Reinforced Plastic (FRP). Serta menyediakan produk dengan kualitas tinggi, harga yang kompetitif, tepat waktu dan memberikan pelayanan yang terbaik bagi pelanggan kami.

  • Address

    Office:
    Mustika Grande Blok H9 No.15 & 16
    Rt.001 Rw.013, Burangkeng Setu Bekasi
    Jawa Barat, Indonesia

    Workshop:
    Jl Raya PU – Sumur Batu, Bekasi
    Jawa Barat, Indonesia

  • Phone

    021-826 34601
    021-826 34053

  • E-Mail

    ezacomposit@gmail.com

© 2019 PT. Eza Jaya Abadi Composit. Web by rumahpixel